“Ik ben een doorzetter.. ik geef niet gauw op!”

In een periode dat het minder ging met haar studie door psychische problemen liep Eline (24) naar de bushalte. Het miezerde. Al scrollend op Facebook zag ze in de groep Zeist voorbeelden van vrijwilligerswerk langskomen. Ze werd nieuwsgierig en nam contact op met Netwerk Gewoon Samen om te kijken wat zij zou kunnen doen voor een ander. Lees hier het hele verhaal van Eline.


Ik wilde best iets voor een ander doen, maar ik had geen idee waar te beginnen”

Thijmen (18) en Frans-Jan (21) zijn beiden student én vrijwilliger bij Netwerk Gewoon Samen. “We zijn er eigenlijk een beetje ingerold. Het begon met wat losse klussen en nu zijn we de vaste klusmaatjes van een alleenstaande man in Zeist. Het leuke is dat hij zelf verder gaat als wij weg gaan. Doordat wij komen krijgt hij net dat duwtje in de rug om zelf aan de slag te gaan.” Meer lezen over deze toppers? Lees hier het hele verhaal!


“Iemand zo makkelijk blij kunnen maken, dat is echt leuk!”

Anne (27) is in het dagelijks leven wijkverpleegkundige en daarnaast vrijwilliger bij Netwerk Gewoon Samen. Eens in de twee weken gaat ze op bezoek bij een dame van in de 90. “Ze woont in een verzorgingstehuis, maar heeft geen familie of kennissen. Ik help haar met kleine klusjes en breng wat gezelligheid” Zo probeert Anne het leven van de oude dame nét wat leuker te maken: “mijn uitdaging is dat ik haar iedere keer als ik er ben een keer aan het lachen maak. Benieuwd hoe Anne dit doet? Lees hier het hele verhaal!