Hulp vragen

Handje bovenNetwerk Gewoon Samen krijgt op verschillende manieren hulpvragen binnen. De meeste hulpvragen die bij ons binnenkomen, komen via  de maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties in Zeist. Daarnaast kunnen mensen uit Zeist ook zelf een vraag indienen bij Netwerk Gewoon Samen.

Hulp bieden

Handje onder langerJongeren die vrijwilligerswerk willen doen bij Netwerk Gewoon Samen kunnen zich hiervoor aanmelden en vervolgens via Facebook, Instagram en onze website op de hoogte blijven van de actuele hulpvragen. Netwerk Gewoon Samen werft daarnaast ook actief jongeren door ze op scholen, kerken of andere plaatsen op te zoeken. Denk je dat jouw school of vereniging een plek is waar wij jongeren kunnen motiveren? Neem dan contact met ons op!

Koppelen

HandjesDe uitdaging van Netwerk Gewoon Samen is ervoor te zorgen dat de hulpvragers de juiste hulp krijgen. Daarvoor is een goede koppeling nodig tussen de vrijwilligers en de hulpvragers. De coördinatoren dragen zorg voor deze koppelingen (soms in samenwerking met een andere organisatie waar de hulpvraag in eerste instantie gesteld is). Er wordt hierbij onder andere gekeken naar wensen, ervaring en kwaliteiten. Onder aanmelden vind je hoe het verder in z’n werk gaat als je vrijwilliger wilt worden of een hulpvraag hebt.

Motiveren

Netwerk Gewoon Samen is een jongeren-vrijwilligersnetwerk waarbij aansluiten en motiveren heel belangrijk zijn. We sluiten aan bij de organisaties en hulpvragen die al bestaan. We sluiten aan bij de groepen jongeren die met elkaar iets willen doen voor de samenleving en inspireren en motiveren hen iets voor de kwetsbare naaste te gaan doen.